Folkbal met Hartwin Dhoore en Trio14

map
Steinerschool Wijgmaal
Privaatweg 7
Wijgmaal

map

29 Februari 2020

14:30 Deuren
15:00 Workshop diatonische accordeon met Hartwin Dhoore
18:00 Avondeten met open gesprek over toekomstige folkbal events in Leuven
19:00 Folk Dans Initiatie
20:00 Hartwin Dhoore Solo
22:30 Trio14
00:30 Ruimte voor Jam-sessie

Workshop

15:00 Workshop diatonische accordeon
In deze workshop voor halfgevorderde spelers leren we samen een 2-3 tal melodieën op het gehoor spelen (partituren worden voorzien voor wie op het gehoor spelen een te grote uitdaging is).
We starten met het aanleren van de melodie op het tempo van de groep. Daarna zullen we ingaan op een paar specifieke technieken voor zowel de bas- als de melodiekant en tenslotte gaan we ook aan de slag met het ritme en de ‘groove’ van de nummers als we voor dansers spelen.

De bands

2005. Het Jaar van de diatonische accordeon op de Hartwinese kalender. Vijf jaar later befolkt hij de internationale podia als professioneel muzikant. Zijn eigengereide stijl is een muzikale mengelmoes van Europese traditionele muziek, die hij distilleert in unieke composities. Muziek is de rode draad in zijn leven.

Met zijn broers Koen en Ward speelde Hartwin in heel Europa en Canada onder de naam Trio Dhoore. De muziek van het trio is regelmatig te horen op Radio 1 en Klara en sinds 2017 maakten de broers hun entree in de Vlaamse cultuurcentra.

Samen met zijn vrouw Leana vormt Hartwin sinds 2013 de band Estbel, een muzikale kruisbestuiving tussen zijn Vlaamse en haar Estse roots. In 2015 bracht Estbel ‘SAAR’ (eiland) uit bij het Duitse label Nordic Notes; een inspirerende plaat met invloeden uit zowel folk, indie, electro als popmuziek met het Estse eiland Saaremaa als inspiratiebron. In 2018 won Estbel de “Kuldne plaat” (gouden plaat) voor “Beste nieuwkomer” tijdens de Estonian Pop Music Awards. De band speelde reeds concerten op grote internationale festivals zoals Celtic Connections in Schotland, Underneath the stars in Engeland, Kaustinen folk festival in Finland en Linköpings folkmusikfestival in Zweden.

In 2018 publiceerde Hartwin het boek “Out of the box” met honderd eigen melodiën.

"Hartwin shows how subtle, on the edge of the fragile an accordion can sing." - Folk Magazine | BE

"Hartwin's tunes are very enjoyable, from the feather-light to the full-on funky!" - The Living Tradition | UK

http://hartwindhoore.com/nl/

22:30 Trio14
« Les trois jeunes musiciens de Trio14 ont grandi ensemble au sein du groupe Arcamuse. En janvier 2014, ils décident d’associer leurs 14 cordes (violons et guitare) pour un bal folk ciselé et joyeux, arrangé avec talent. Attentifs au plaisir des danseurs autant qu’à celui des mélomanes, ils invitent le public à guincher sur un répertoire varié issu de France, de Belgique et d’Outre-Manche. Trio14 est sans conteste l’un des meilleurs jeunes groupes de bal folk en Wallonie à l’heure actuelle ! » Festival folk de Marsinne, septembre 2015

http://trio14.be/